I gårkväll..

..Var första kvällen här i L.A! Jag och Malhin gick till Madame Tussauds, åt på Johnny Rockets och gick längs Hollywood Blvd, Walk of Fame. Ni vet de där sjärnorna på marken. Sjukt ballt, gissa vem vi träffade... EDWARD!! Hahaha, så kul, han hade till och md glitter på sig! Så vi tog en bild med honom! Hehe, vi träffade även Jack Sparrow, Bumblebee från Transformers och massa andra!

Det var även 3 jätte duktiga breakdansare som dansade på gatan. Jag älskar att gå längs den gatan, man ser så roliga människor. Även om det många som står och delar ut skivor med sin egen musik och de är lite jobbiga.

Nu ska jag göra mig klar, vi ska nämnligen till stranden i Santa Monica och glo lite!















LOVE


Los Angeles :D

 Svenskt kött har anlänt! Ja nu har vi landat i L.A! Jag känner mig som hemma, känns skönt med lite miljöombyte. Har packat som en galning och förberett massa inför resan så det känns härligt att vara här!! Flyget gick bra. det var lite förseningar men det gjorde inget för vi hade några timmar ledigt innan  vi kunde checka in. Vi tog en flyg shuttle från LAX och mot Yogurtland!! på La Brea / 3th st. Så det blev en smaskig början. Nu sitter vi på hotellrummet och tar det lugn fräshar till oss för ikväll blir det vandring läng Hollywood Blvd, Walk of Fame och Madame Tussads :)
Hotellet är jätte bra hittills. Rummet är jätte mysigt. Hotellet ligger mellan Sunset Blvd och Hollywood Blvd och bara ett block från LA Ink :D Men vi får se hur det blir i natt, hoppas att det inte kommer springa massa folk utanför hotellet.

Här kommer en videohälsning från vårt hotellrum!




LOVE

Sista dagen i SF 2009!

Imorgon åker vi! Jag har packat och städat huset och lagt ut julklapparna och massa sånt. Nu kan jag lämna San Francisco för detta året! Det känns lite galet att det är 2010 om några dagar. Jag kommer ihåg när det blev 2000 och då kändes det jätte långt till 2005 och nu är det snart 2010. Jag blir 20 och jag kommer hem till Sverige och min lille bror blir 18 och pappa blir 45. Alla känns så vuxna och det är jätte många i släkten som fyller jämt. Ska bli kul.

Nu sitter Marina, Lea, Malhin och jag i mitt kök och äter kladdkaka och firar/sörjer att jag och Malhin ska iväg. Mmmm, så gott!  Men de andra sitter och snackar om ...Bajs... fråga mig inte varför! hahahaha, jag tror att de är övertrötta sen i lördags.

Nu ska jag fortsatta äta min kaka!


LOVE


Amy Diamond...?


"Jag ska peta på julgranen" - När jag spelade Happy pets!

 Helt seriöst, Man blir nog lite galen när man sitter innen en hel dag och spelar spel på Facebook. Och lyssnar på Amy Diamond... Som för övrigt suger!  Malhin hade en suprise för mig, hon skulle spela en bra låt som hittade när hon satt och läste igenom sin gamla dagbok/anteckningsbok. Och jag tänkte att det var någon bra låt men nej!

Malhin: Lyssna på denna låten! :D
Sara: Okej!!

Efter några sekunder....

Sara: Men Usch!!! Denna låten suger ju!! (Skrattar!)
Malhin: Jag tycker att den är ganska bra... (helt seriöst)


Nu sitter vi i mitt kök och lyssnar på Amy Diamond och äter halv äcklig tortelini! Om någon timme så slutar Lea jobba och kommer hit med min och Malhins julklapp. hehe!




LOVE

Bilder!

Nu har jag hittat sladden så nu kommer lite bilder från dagarna som gått!

Mel´s drive in och bio





Lördagskvällen!








LOVE

OMG..

Igår blev det en galen kväll! tänk dig 4 tjejer, chokladkakka och vin! OCH TACOS!! Vi lagade tacos så att Marina och Lea kunde smaka det! De hade aldrig ätit det innan... Vad äter man i tysklad?! hahaha. Vi hade det skit kul. Lätt den roligaste kvällen hittils. Jag och Marina var helt Wohooo! och Malhin deckade i sovan typ vid 10! Och Lea blev efter ett tag lika galen som mig och Marina. Så vi mådde ju som vi förtjänade idag! hahah och Marina var nog fortfarande lite full imorse!

Jag fick även min julklapp från Malhin igår. Jag fick den nya New moon kalendern! Love it! Men jag har inte gett henne min present. Hehehe, det är så bra!


LOVE


JAAAA!

30 Seconds From Mars har äntligen slätt ett nytt album! Jag älskar det förra och det ska bli kul att höra det nya. Deras nya singel Kings and Queens spelas flitigt hos mig nu.
Måsta säga att de låtarna jag har hört från det nya albumet låter lite annorlunda från det förra. Så det ska bli kul att höra alla nya låtar!

Och kan Jared Leto bli snyggare! Totally my type of guy! haha!





LOVE

Shopping!

Ja idag blev det mera shopping! Jag måste nog säga att mitt gammla shopping galna jag är tillbaka. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det blir att jag skrattar när jag spenderar alla pengarna och sen gråter när jag kommer hem och kollar saldot på mit bankkonto! Haha! Sammanlagt så har jag spenderat 320 dollar på två dagar... inte så det bra. Det är nästan 2 300 kronor! Men jag kan nästan säga att jag behöver allt som jag har köpt. Nästan!

Nu sitter jag har på mitt rum och lyssnar på gamla Bakstreet boys låtar! hahah, de är bra! Marina och Malhin gick precis hem. Vi hade filmkväll idag och vi såg en as ball film, lite B men kul. Den hette något med "On other end of the line" Den handlade on en indisk tjej som bleb kär i en kille över telefonen och så åkte hon över till USA för att traffa honom I SAN FRANCISCO. Och så blev de ju kära, såklart. Men hennes familj fick reda på att hon åkt iväg och åkte efter för att hämta henne. Och hennes familj hade den roligaste brytningen jag hört på länge, när det pratade englska. Pappan vad helt dryg!

Nu ska jag sova! Och vila mina stakars fötter som fick vandra i 11 cm höga klackar i 6 timmar idag under shoppingrundan!



LOVE

Idag

Nu har jag äntligen lite ledig tid så att jag kan skriva ett inlägg! Sitter här på mitt rum och är själv i huset. Tystnad! Fast det kommer nog inte bli så kul i kväll när jag ska sova och det inte är någon hemma... Läskigt! Familjen har åkt till Switzerland, så det är bara jag här.. Men snart åket jag och Malhin till L.A!!!! LÄNGTAR TILLBAKA!

Vi bokade hotellet i förgår tror jag att det var, så nu är allt klart! Vi hade kollat på ett hotell ganska länge men vi bokade det inte för vi ville vänta och så nu när vi skulle boka så var det helt konstigt. Man kunde bara checka ut vissa dagar och det gick inte att boka den tiden vi ville vara där.. Dumt. Men vi hittade ett annat som också verkade bra så vi boka det istället.

Nu ska jag göra mig klar, ska möta Marina och Lea snart! Måste även posta Min älskade familj där hemma´s julklapp! Nemen hoppas vad kan det vara, mm det ni!


LOVE

Helgen

Det var en väldigt kul helg! Spendera pengar som bara den! hehehe, Vem viste att det gick åt så mycket pengar på att äta ute!?
Jag och Marina åkte downtown och köpte lite julklappar och sedan åkte vi hem till Lea och kollade på hennes hus! För vi har inte sett det innan så vi passade på när hennes värd familj inte var hemma! Sedan åkte vi downtown och åt på Mel´s Drive in! det är en resturang som ser precis ut som om den byggdes på 50 talet och sen stannade tiden! Helt härligt! Har bilder som tänkte lägga upp men jag har alldeles för många sladdar att håla reda på så jag hittar inte just den skladden som går till kameran.. 
Men ialla fall så drog vi vidare till biograffen och såg 2012. Måste bara säga att jag verkligen inte klarar av att de såna "världen går under filmer", jag tycker att de är så sjukt tråkiga och bara töntiga! Men denna Filmen var kul! Hahaha jag och Marina satt och skratta åt den den hade faktiskt humor i sig och det var  bra för jag var nära att somna mitt i den! Jag var för trött för att se något seriöst. Älskade den feta ryssen i filmen!

På söndagen var det ju Lucia! och det firades. Min värdfamilj hade gjort en riktigt fin frukost med massa goda saker och peppakakor! Som jag faktiskt tycker om nu! Kan ni fatta att jag Sara Ahlberg äter pepparkakor och lussekatter! Nej! Och så hade min värd mamma gjort degen till lussekatter så efter frukosten så började vi baka. Jag blev helt glad när jag såg att de hade ansträngt sig så mycket för att jag skulle få lite Lucia stämning. De hade till och med rullat ner gardinerna för att det skulle bli mörkt för vi har ju det mörkt i Sverige. Haha, den äldsta tjejen hade tagit på sig sin långa vita pyjamas so att hon skulle se ut som Lucia!  Jag fick även en julstrumpa fylde med goda saker och en jätte fin cabel car som jag kan hänga i granen och en karta över California! Efter bakningen tog jag med mig barnen downtown och hade kul och tittade på julsakerna.
Så det blev en bra Lucia!


LOVE

Thank god it´s friday!!

NU var det fredag igen och det känns skönt att få vila upp sig eller vad är det man gör på helgen! Har planer på att åka till IKEA denna helgen. Det blev ju inte av förra så nu MÅSTE jag dit! Längtar efter svenska saker!
Det är lite kul att ett av barnen hade fått ett choklad guldmynt och det var svenska kungen på det! Hahaha. Gissa om jag skrattade!! och så stod det på svenska " för sverige i tiden" och gustav bla bla konung! Och så åt jag två lussebullar får någon dag sen! Och jag har nog aldrig smakat något godare! Och det var till och med saffran i dem och det brukar inte jag tycka om men det var sjukt gott!

Jag har saknat att vara lite kreativ och gissa vad jag fick av "Saint Nick"! Det firas tydligen här, den 6 december.
Så detta gjorde verkligen min dag! Jag tror måste börja göra något kreativt för jag saknar det! Jag blir glad varje gång jag ritar med barnen.



Så här blev det! är nästan klar saknas bara snö på kortsidan med dörren!




LOVE

Den 10:e

Var igår och det innebär att jag har varit i USA i 4 månader.. Ahh! Kan ni fatta det!  Nu måste jag verkligen åka till IKEA!!

Jobbat hela veckan så det har inte hänt så mycket nästan inget faktiskt. Jag postade julkort för någon dag sen. Det var dyrt!! Palla betala 10.60 dollar för några julkort! Men men. Nu är det snart dax att åka till LA! IIIIH! Längtar! Pratade med mamma och pappa igår. Det är alltid lika trevligt!


LOVE


Fyyyy!

Jag lever! haha jag och att uppdatera är väl lite sisadär! Nu sitter jag hemma hos Marina, har varit down town och köpt nya vantar och lite julklappar till barnen. Det finns sa mycket att välja, det blir nog böcker eller natt!  Köpte världens billigaste vantar idag! 1,61 dollar det är ca 10.50 sv kronor! Bra HM!

Jaha vad har da hänt sedan sist. Jo vi hade Julfest med julsanger i söndags. Oj det blev lite jobbigt med alla barnen som var där och alla vuxna och sa jag som stod i köket och tönkte pa min familj där hemma! Blev lite känslosamt och nu vet jag att laten Frosty the snowman kan fa mig att grata! haha, sorgligt men sant. Och sedan var det aupair möte ocksa i söndags.

Jag kommer inte ihag allt som har hänt... Har haft mycket att att göra bade med jobbet och när jag har varit ledig. 

Men igar sa skrev jag och Malhin julkort..! Sa nu ska jag bara köpa frimärke sa att jag kan skicka iväg dem! Förhoppningsvis kommer de hem tills jul men man vet ju aldrig det blir kanske som ett post kort ist!

Nu ska jag iväg!




LOVE


BRA!

Det är så jag skulle beskriva min dag! Det är en bra dag idag!! Jag känner mig duktig, har städat min garderob, vad har hänt med mig..?!  Jag fick ett ryck och kände att, nä nu ska jag städa! Härligt.

Så allt flyter på här borta och om en vecka har jag varit borta i 4 månader... Sjukt. Men så farligt har det inte varit. Det har ju funits stunder då jag bara ville packa min väska och åka hem. Men vad ska jag göra hemma?! Vara arbetslös och frysa rumpan av mig i det kalla sverige vädret! Och så har livet sina ljusa stunder med! Alla de underbara mäniskorna som jag har träffat här och allt kul som man hittar på. Så jag är väldigt glad att jag inte packade mina väskor och åkte hem, fast att jag ville.

Igår fick jag ett vykort av farmor! Det blev en glad överraskning! Kan man bli mer avundsjuk! Jag vill också till Thailand! Det får väl bli en resa dit snart. Jag har ingen lust att komma hem till Sverige och fastna i 9-5 rutinerna! Inte just nu i alla fall.

Nu väntar tvätten på mig!! Min nya bästis...!



LOVE


Tisdag Tisdag..

Ja idag har jag varit väldigt effektiv, Jag slinade håret, körde två maskiner tvätt, plus vek tvätten, duchat, snackat med mamma och pappa via skype och tömt diskmaskinen packat upp en lunchväska. Detta gjorde jag på 3 timmar! Det är mycket bra för att vara Mig! haha, nu sitter jag och väntar på att malhin ska sluta så att vi kan träffas... Ibland är jag jävligt duktig!


LOVE

Target = Lördag

I lördags så åkte vi ut till Target i Walnut creek ( stavas?) Det är en billig affär som säljer allt möjligt! Det blev inte så mycket shopping för min del för jag försöker spara pengar till LA!!! Men det blev ändå lite sådana saker som man behöver, typ strumpor och New Moon choklad! hahaha Köpte även ny hår färg så nu ska det förgas mörkt igen! Jag har tappat den andra färgen så mitt hår ser ut som en mardröm..

Vi träffade två andra tjejer som bor är ute. De är också au pairer och jag var på au pair skolan med den ena tjejen. Hon är från Danmark eller Norge om jag inte har fel för mig!

SEN blev det julklapps shopping! Jag köpte en Ipod touch till mig själv! Jag vill egentligen ha en Iphone, men jag käner ingen som kan låsa upp den. För den går inte att köpa utan abonnemang, vilket suger! Men det gör inget. Jag är så lycklig med min ipod! Jag kan ju gå in på internet och fixa med massa olika saker med den! och så var den ju inte dyr heller! 199 dollar typ 1.400 kronor!

På kvällen träffades vi hemma hos Asia ocj käkade pizza pch hade roligt! JÄTTE roligt! Det var en sjukt konstig kväll, vi hade världens djupaste samtal och alla grät och vi fick reda på massa hemlisar om varandra. Och efter det så hade vi världens skratt kalas! haha och det blev mera filmer förstås! Är helt fast, jag filmar alltid nuförtiden!







LOVE

Thanksgiving!

Jaa, jag har ju inte skrivit om hur min Thanksgiving var. Vad ska man saga mer än MAT!! Det ar sjukt att amerikanarna gar och föobereder mat i en hel vecka innan själva Thanksgivingdagen. För efter en timme sa är ätandet över! Om jag ska vara ärlig sa trodde jag att det skulle vara mer mat. Man har ju hört av familjen och andra att det bara ska ätas hela dagen! Men vi år inte så mycket. Efter 3 timmar så var vi mätta! Eller inte jag och Marina! Vi ville ha mer men de andra ojade sig över hur mätta de var och oj oj oj vad mycket de hade ätit! NEJ Jag vill ha mer! Haha, Jag firade tillsammans med Marinas och min värdfamilj. Det var kul att ha någn i min egen ålder att snacka med under middagen för det var valdigt mycket allvarligt vuxensnack.. UCSH! Och vi sjöng också. Det kom som en chock. Så det var bara till att mima! Men det var kul!
Vi skulle egentligen ha skrivit ner vad vi är tacksamma över men det glömde vi. Och det är jag tacksamm över for det hade blivit en känslosam-familj-saknar-lista.

Kvällen tillbringade vi hos Marina i hennes hus! heheh det var kul! Jag gjorde en video blogg som vanligt!










LOVE

RSS 2.0